U wilt iets laten doen aan uw kunstgebit of u wilt een nieuwe gebitsprothese, maar u weet niet of dit vergoed wordt door  uw zorgverzekering. U kunt kijken bij Tarieven en vergoedingen of de voorwaarden van uw zorgverzekering nalezen. Mocht u er alsnog niet uitkomen, dan kunt u bij ons langskomen of contact met ons opnemen. Wij gaan dan voor u na of u recht heeft op een vergoeding.

 

Kan ik tijdelijk zelf een breuk lijmen?

Nee, dit mag u absoluut nooit doen! Lijm, zoals secondelijm, is giftig en is niet geschikt voor gebruik in uw mond. Bovendien kan secondelijm uw kunstgebit dusdanig beschadigen dat extra reparatie noodzakelijk is. Achtergebleven lijmresten moeten worden weggeslepen, waardoor het gebit ’te klein’ wordt en niet meer goed past. De kosten voor de reparatie worden daarmee hoger, omdat er van uw gebit een nieuwe afdruk gemaakt moet worden.

Wat zijn implantaten?


Een implantaat is een kunstwortel. Het is gemaakt van titanium: een metaal dat als lichaamseigen weefsel wordt opgenomen. Er zijn geen allergische reacties op titanium bekend. Om de functie van de tandwortel over te kunnen nemen, wordt het implantaat met een korte ingreep in het kaakbot gezet.

Hoe worden implantaten aangebracht?

Implantaten worden in de kaak geplaatst door een gespecialiseerde tandarts of door een kaakchirurg. Het is een korte ingreep en kan variëren van 30 tot 90 minuten. De ingreep vindt onder plaatselijke verdoving plaats. Vervolgens vergroeit het kaakbot met het implantaat. Deze ingroeiperiode varieert van vier tot tien weken.

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling zelf gebeurt onder plaatselijke verdoving, dus daar voelt u niets van. Er kan sprake zijn van enige napijn, net als bij normale tandartsbehandelingen. De tandarts of kaakchirurg zal u daarover adviseren en indien nodig iets voorschrijven.

Hoe betrouwbaar is de methode?

Implanteren in de kaak wordt al decennia toegepast. Deze behandelmethode is in de loop der jaren steeds verder ontwikkeld. Inmiddels is het een zeer betrouwbare techniek. Alleen al in Nederland worden jaarlijks meer dan 100.000 implantaten met succes geplaatst. De overtuigende cijfers van ruim 96% geslaagde ingrepen maken implantaten steeds populairder.

Hoe lang gaan implantaten mee?

In principe gaan implantaten een levenlang mee. Het succes van implantaten hangt af van zorgvuldige mondhygiëne. Net als bij een natuurlijk gebit zijn regelmatige controles bij de tandarts/mondhygiënist noodzakelijk.

Voor wie zijn implantaten geschikt?

In principe voor iedereen, zowel jongeren als ouderen. Voorwaarden zijn een goede algemene gezondheid en een goede mondhygiëne.

Vergoedt de verzekering de behandeling?

De kosten zijn afhankelijk van diverse factoren. In het behandelingsplan zet uw tandarts de kosten voor u op een rij. Hierin zijn alle kosten van de behandeling opgenomen: de ingreep zelf, maar ook het vervaardigen van de prothese en het inzetten van uw nieuwe tanden.

De verzekeraars komen tegemoet in de kosten, maar hoeveel precies, dat is afhankelijk van de wijze waarop u bent verzekerd. De behandeling van de tandeloze onderkaak met een kunstgebit op implantaten, wordt doorgaans vanuit het basispakket door de ziektekostenverzekeraar voorzien. Hiervoor geldt wel een geringe eigen bijdrage per implantaat.

Meer informatie over tarieven en vergoedingen

Call Now ButtonBel ons voor een gratis intake