(Rebasing) het opvullen van uw gebitsprothese.

Wanneer u uw kunstgebit of partiële prothese een aantal jaren heeft dan kan uw kunstgebit los gaan zitten. Erg vervelend, want er kunnen dan etensresten onder het gebit komen of u krijgt pijnlijke plekjes of blaren in de mond. Een kunstgebit moet elke vijf tot zeven jaar worden vervangen om de optimale pasvorm, functie en uiterlijk te herstellen. Als het kunstgebit nog niet ouder is dan vijf jaar, dan kunt u ervoor kiezen om de kunstgebit op te vullen door middel van een rebasing.

Het uitvoeren van een rebasing bestaat uit het toevoegen van nieuw kunststof materiaal aan de bestaande gebitsprothese, zo wordt de loze ruimte onder de gebitsprothese weer netjes opgevuld. Dit zorgt weer voor een optimale pasvorm van uw gebitsprothese. De tandprotheticus moet een afdruk maken in uw bestaande prothese om de rebasing uit te voeren. Een rebasing heeft alleen invloed op de pasvorm van uw gebitsprothese en zal het uiterlijk niet veranderen of eventuele slijtage van de prothese-elementen aanpakken. Een rebasing is vereist wanneer het kaakbot gaat slinken als gevolg van resorptie (krimp), wat te wijten kan zijn aan:

• gewichtsverlies

• verlies van tanden

• verlies van kaakweefsel

• ziekte of medicijn gebruik

Deze omstandigheden zijn van invloed op de pasvorm van uw gebitsprothese. Hoe ouder uw kunstgebit is, hoe losser het in uw mond zal zitten. Herkent u deze signalen maak dan nu een afspraak voor het opvullen van uw kunstgebit.

Opvulling of ‘rebasing’
Call Now ButtonBel ons voor een gratis intake