Meer kwaliteit van leven met tandimplantaten


Al bijna 30 jaar bieden tandimplantaten de mogelijkheid tanden volwaardig te vervangen. Tandimplantaten zijn veilig en worden sinds tientallen jaren met succes toegepast in de tandheelkunde. Zij vervangen enkele of meerdere verlorengegane tanden of bevestigen prothesen stevig in de mond. Het implantaat neemt daarbij de functie over van een tandwortel en vormt zo de ondersteuning voor de tandvervanging. Ook voor u kunnen tandimplantaten een weg zijn naar meer levenskwaliteit.

Wat is een tandimplantaat?
Bij de traditionele methode blijft de uitneembare gebitsprothese zitten door een soort zuigwerking op het mondslijmvlies. Het kaakbot slinkt omdat het niet meer wordt belast. Hierdoor verliest de prothese haar houvast. Een slechte of ontbrekende stabiliteit van de prothese is voor veel patiënten een groot esthetisch probleem en kan ook leiden tot pijnlijke plekken op het tandvlees.

Een tandimplantaat is een kleine, metalen schroef. Deze schroef bestaat uit lichaamsvriendelijk titanium en neemt de functie van de tandwortel over. Het tandimplantaat wordt in het kaakbot geplaatst. Het kaakbot groeit vast in het oppervlak van het implantaat waardoor het implantaat stevig verankerd wordt. De ingroeifase duurt, afhankelijk van de uitgangssituatie, 6 tot 12 weken. Daarna wordt de tandvervanging in de vorm van een prothese op het implantaat bevestigd.

Prothese met implantaten
Implantaten stabiliseren de uitneembare volledige gebitsprothese op het kaakbot. Ook bevorderen implantaten het behoud van het kaakbot. U kunt de prothese probleemloos in- en uitnemen om deze te reinigen. De verankeringstechniek van tandimplantaten bespaart u de vervelende bijverschijnselen van de traditionele, uitneembare prothese, zoals onvoldoende houvast en pijn. Een kleefpasta is niet meer nodig. De prothese zit bij het eten, lachen en spreken stevig vast in de mond.

De behandeling met implantaten
Het plaatsen van een implantaat in het kaakbot is een kleine operatieve ingreep. Deze ingreep gebeurt meestal onder plaatselijke verdoving. Vóórdat de tandvervanging (kroon, brug of prothese) kan worden geplaatst, moet het kaakbot ingroeien in het tandimplantaat, zodat het implantaat duurzaam en stevig verankerd blijft. Dit ingroeiproces duurt, afhankelijke van de omstandigheden, 6 tot 12 weken.

Klikgebit Rotterdam
Call Now ButtonBel ons voor een gratis intake