Een nieuw gebit 

Een nieuw kunstgebit is een vervanging van uw eigen tanden en kiezen. Wanneer uw huidige kunstgebit ouder is dan vijf jaar, dan kunt u al in aanmerking komen voor een nieuw kunstgebit. Kijk hiervoor goed de voorwaarden na van uw zorgverzekering.


Hoe verloopt de behandeling?

Op de eerste afspraak komt u langs om alles door te nemen. We kijken wat voor u de mogelijkheden zijn en wat uw wensen zijn. Vervolgens  maken we afdrukken van uw kaken en beginnen dan met het vervaardigen van uw prothese. Natuurlijk bespreken we van tevoren welke kleur tanden/kiezen u wilt hebben. Misschien dat u zelfs nog andere wensen heeft, ook daar kunnen we rekening mee houden.  Zodra de prothese klaar is, krijgt u van ons bericht en kunt u de prothese ophalen.

Wennen aan uw nieuwe prothese
Uw nieuwe kunstgebit zit waarschijnlijk niet meteen lekker: ‘oude schoenen zitten ook altijd het lekkerst’. U zult dus moeten wennen. Vooral als u in de spiegel kijkt, zult u moeten wennen.

U heeft weer een mond vol met tanden en uw gezicht ziet er wat voller uit. Uzelf en misschien mensen in uw omgeving zullen hier even aan moeten wennen. Het kan ook zijn dat u drukplekjes en blaartjes krijgt. U kunt dan bij ons terugkomen, zodat wij de passing beter kunnen maken door wat van de prothese af te slijpen.

Na verloop van tijd bent u gewend aan uw nieuwe kunstgebit. Vergeet niet om elke twee jaar even terug te komen ter controle. De prothese kan na een aantal jaar iets losser komen te zitten doordat uw kaken slinken. Ook dit is geen probleem, omdat wij het gebit dan weer voor u opvullen (zie ook opvullen van het gebit).

Call Now ButtonBel ons voor een gratis intake